© Kris Van de Sande - www.krisvandesande.be

Populaire Ketnet-serie "#LikeMe" krijgt luisterboeken voor kinderen met leesbeperking

Kinderen en jongeren met een leesbeperking zoals blindheid of dyslexie kunnen binnenkort genieten van luisterboeken van de populaire Ketnet-serie "#LikeMe". De reeds verschenen boekenreeks van de serie wordt nu ingesproken door de "#LikeMe"-acteurs en zal begin 2021 beschikbaar zijn bij de Luisterpuntbibliotheek. Jeugdjournaal Karrewiet ging kijken hoe actrice Pommelien Thijs, die het personage Caro speelt, "Het verhaal van Caro" kwam inlezen.

Wie jonge kinderen of kleinkinderen heeft, weet dat de muzikale Ketnet-reeks "#LikeMe"  erg populair is. De avonturen van de hoofdpersonages - een groep tieners die Vlaamse en Nederlandse klassiekers omtoveren tot hippe covers - kwamen ook uit in boekvorm. Elk boek onthult het verleden van een van de jongeren. Zo verschenen "Het verhaal van Caro", "Het verhaal van Vince", "Het verhaal van Kyona" en "Het verhaal van Yemi" in 2019.  Dit jaar waren personages Camille en Merel aan de beurt.

Nadat een moeder van een meisje met dyslexie vroeg of "Het verhaal van Caro" al als luisterboek bestond, besloot de Luisterpuntbibliotheek in Brussel de reeks te laten inspreken. Luisterpunt is een bibliotheek voor mensen die geen of moeilijk gewone, gedrukte boeken kunnen lezen. Wie bijvoorbeeld blind of slechtziend is, kan via Luisterpunt gratis luister- of brailleboeken uitlenen.

Jeugdjournaal Karrewiet maakte een reportage over hoe Pommelien Thijs, die Caro vertolkt, het boek van haar personage ging inspreken. "Zo'n boek inlezen duurt eventjes, maar het is eigenlijk alsof je het voorleest aan je zus of broer voor het slapengaan," vertelt de jonge actrice enthousiast. "Het verhaal van Caro" is het eerste "#LikeMe" -boek dat tot luisterboek wordt verwerkt. Ook de andere acteurs zullen het verhaal van hun personage binnenkort inlezen. Begin 2021 zijn de luisterboeken terug te vinden in de collectie van de Luisterpuntbibliotheek. Die collectie staat wel enkel open voor mensen met een leesbeperking.

Bekijk hieronder de reportage van jeugdjournaal Karrewiet: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen