Nieuw coronatestcentrum op voormalig militair domein in Olen

In Olen komt er in de loop van de week een nieuw coronatestcentrum op het voormalig militair domein Teunenberg. Het gaat om een initiatief van huisartsenkring Zuiderkempen. "Zo willen we de werkdruk voor de artsen en ziekenhuizen verlagen", vertelt burgemeester Seppe Bouquillon. Dagelijks zullen er zo'n 350 testen worden afgenomen. Bezoekers moeten hiervoor wel steeds een afspraak maken. 

In Olen komt er een nieuw coronatestcentrum op het voormalig militair domein Teunenberg. Het centrum is een initiatief van huisartsenkring Zuiderkempen om de druk op de huisartsen en ziekenhuizen te verminderen. "Het was vrij duidelijk dat de werkdruk heel hoog lag", vertelt burgemeester Seppe Bouquillon. "We vinden het belangrijk dat de artsen hun patiënten zo goed mogelijk kunnen behandelen en dat zij niet te veel moeten bezig zijn met het administratieve luik en het afnemen van testen. Daarom zullen we nu Teunenberg als uitvalsbasis gebruiken." 

De samenwerking tussen verschillende gemeenten is belangrijk, zo gebeuren de zaken ook sneller

Seppe Bouquillon, burgemeester Olen

8 gemeenten en omstreken

In de loop van de week zal het testcentrum opstarten en vanaf half november zou het klaar zijn om er zo'n 350 coronatesten per dag af te nemen. Inwoners van de gemeenten Herentals, Herenthout, Olen, Grobbendonk, Vorselaar, Lille, Kasterlee en Westerlo kunnen er dan terecht. Bewoners van andere gemeenten zijn eveneens welkom. "Je merkt dat de samenwerking tussen die verschillende gemeenten heel belangrijk is. Zo kunnen de dingen ook sneller gebeuren en brengt de crisis ons toch een beetje samen", aldus Bouquillon. 

Enkel op afspraak

Het domein van het nieuwe testcentrum is groot en goed bereikbaar. Anders dan in sommige testcentra, zullen bezoekers er nochtans niet in hun auto getest worden. Ze moeten hun auto op de parking achterlaten en te voet het aangegeven traject volgen. Je kan ook enkel op afspraak naar het testcentrum komen. Via een digitaal platform dien je dan een test en een bepaald tijdslot vast te leggen. 

Meest gelezen