Michael Peetermans naast de kunstwerken aan zijn huis in Herne.
Radio 2

Zoon van filmster Jean-Claude Van Damme zorgt voor raamkunst in Herne

In Herne kan je vanop straat coronaproof kunstwerken bewonderen. Kunstenaar Michael Peetermans stelt aan het raam van zijn huis in de Kapellestraat vijf werken tentoon van Nicolas Van Varenberg, de zoon van acteur Jean-Claude Van Damme.

Kunstenaar Michael Peetermans leerde Nicolas Van Varenberg kennen in Knokke. Ze raakten met elkaar bevriend. Nicolas is 25 jaar en geboren in Los Angeles. "Zijn werk", legt Peetermans uit,  "is een combinatie van collage en cartoons. Hij brengt een collage van artikels uit Amerikaanse kranten aan op doek, daarop schildert hij dan cartoons." 

Eigen carrière

Nicolas Van Varenberg wil een eigen kunstcarrière uitbouwen. "Nicolas is een jonge gast die dromen heeft en de ambitie om iets te realiseren. Hij wil een eigen carrière los van zijn vader. Nicolas is heel gewoon. Hij heeft geen pretentie. Het is een toffe ket om rond de tafel mee te praten. Het is natuurlijk wel een kunstenaar waar een hoek van af is", lacht Peetermans.

Meest gelezen