Senator Mitch McConnell was het tot nu toe bijna steevast eens met Donald Trump.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Republikeinse topfiguren nemen afstand van beschuldigingen van Trump over fraude

Onder meer Senaatsfractieleider Mitch McConnell en de senatoren Marco Rubio en Lisa Murkowski vragen dat alle stemmen geteld worden. Ze steunen blijkbaar de oproepen van de Republikeinse president Donald Trump niet dat de tellingen moeten worden stopgezet.

De Republikeinse partij zit blijkbaar erg verveeld met de beschuldigingen van president Trump dat er massaal gefraudeerd is bij de recente verkiezingen en dat het tellen van de stemmen moet worden stopgezet. De advocaten van Trump hebben daar in tal van staten rechtszaken aangespannen, maar in Michigan en Georgia zijn die verworpen.

Blijkbaar staat de president alleen met zijn beweringen. Mitch McConnell, fractievoorzitter van de Republikeinen in de Senaat, merkte vandaag op dat "beweren dat je de verkiezingen hebt gewonnen, is iets anders dan het tellen van de stemmen stopzetten". McConnell, die opnieuw verkozen is, was tot nu toe een stevige aanhanger van Trump, maar houdt zich nu dus op de vlakte.

Voormalig presidentskandidaat en senator Marco Rubio twittert: "dagenlang legaal uitgebrachte stemmen tellen is NIET hetzelfde als fraude". Senator Lisa Murkowski wil ook dat alle wettelijk uitgebrachte stemmen geteld worden". Murkowski nam al wel vaker afstand van Trump. 

John Bolton, voormalig nationaal veiligheidsadviseur van Trump deed er in een interview met de Britse tv-zender Sky News een schep bovenop: "De uitlatingen van Trump zijn zowat de meest onverantwoordelijke uitspraken die een president in de VS ooit gedaan heeft". Bolton leeft sinds zijn ontslag wel in onmin met Trump.

Meest gelezen