James Arthur Photography

Vanaf morgen weer kankeroperaties in het AZ Delta 

Vanaf morgen zijn er opnieuw kankeroperaties in het AZ Delta. Dat is het ziekenhuis van Roeselare, Torhout en Menen. Precies een week geleden meldde het AZ Delta dat de kankeroperaties een week zouden worden uitgesteld, omdat er te veel COVID-19-patiënten in het ziekenhuis waren.

De toename van COVID-19-patiënten in het AZ Delta neemt lichtjes af. "We kunnen dus in eerste instantie kankeroperaties uitvoeren, die geen gebruik maken van de intensieve zorg", zegt dokter Karin Decaestecker van het AZ Delta. "Dat is zowel voor borstkanker, darmkanker en urologische kanker (prostaatkanker, blaaskanker, enzovoort). We hopen volgende week verder op te schalen. Zodat we ook de zieken die de intensieve zorg nodig hebben, ook terug kunnen opvangen."

Coronacijfers

Intussen blijft het AZ Delta een hoog aantal COVID-19-patiënten hebben. Vanmiddag waren er 204 coronapatiënten opgenomen, onder wie 36 op de dienst intensieve zorg.

Er zijn sinds maart 105 mensen gestorven door corona.  

Meest gelezen