Verkoop op afspraak in modewinkels: "We willen bloedbad vermijden", zegt Mode Unie

De Mode Unie wil dat modewinkels vanaf 1 december opnieuw op afspraak kunnen verkopen. Op dit moment moeten de winkels gesloten blijven tot 13 december door de coronamaatregelen, maar de Mode Unie wil de winkeluitbaters toch wat perspectief bieden. 

Een verkoop op afspraak heeft twee grote voordelen, zegt de Looise Chiel Sterckx van de Mode Unie: "Enerzijds zal het economische bloedbad iets minder erg zijn als we op 1 december van start kunnen gaan en anderzijds staat iedereen te springen om kerstcadeautjes te kopen. Als we wachten tot 13 december gaat de druk op de winkels zo groot worden, dat het onveilig wordt."

Veel consumenten willen toch in de winkel kiezen
Chiel Sterckx, Mode Unie

Nu kunnen klanten iets bestellen en ophalen in de winkel, maar dat is geen oplossing om dit seizoen nog te redden: "Het is een lapje tegen het bloeden. Het is wel positief en er wordt veel gebruik van gemaakt", gaat Chiel Sterckx  verder. "Maar toch zijn er nog veel consumenten die in de winkel willen kiezen en daarom lijkt het ons een mooie tussenoplossing om vanaf 1 december op afspraak te kunnen werken."

De Mode Unie gaat dit heropstartplan nu voorleggen aan de bevoegde ministers. "We verwachten dat de regering de logica in onze redening ziet en ook de nood voor onze sector, dus we hopen dat we een goede oplossing kunnen vinden", besluit Sterckx.

Meest gelezen