Videospeler inladen...

Wandelschoenen aan de voeten en creativiteit in het hoofd: "Stravakunstenaars" maken het beste van de lockdown

Het fenomeen van de eerste lockdown in het voorjaar lijkt met deze tweede lockdown een vervolg te krijgen. Mensen maken meer wandelingen en soms mag het ook een beetje méér zijn. Zo slagen ze erin om heuse tekeningen en woorden te wandelen: een spinnenweb bijvoorbeeld, de kaart van België of een hart. Onze reporter ging vanmorgen mee met een man uit Kortrijk die met zijn wandelingen ook iets wil betekenen voor anderen. Wandel met hen mee in bovenstaande video.

Het zat Christophe niet altijd mee in z'n leven. Hij verloor zijn vader als tiener en zit nu al maanden thuis met een armletsel. Maar de bouwvakker blijft niet bij de pakken zitten. Vorig jaar wandelde hij tijdens de warmste week 100 kilometer voor een vzw die helpt bij rouwverwerking. Zijn voeten waren kapot, maar sindsdien heeft ie de wandelmicrobe stevig te pakken.

Het doet me goed. Ik kan eens de knop omdraaien en...wandelen.

Christophe Reynaert

Na verloop van tijd ontdekte hij per ongeluk dat je ook figuren kan wandelen, dieren bijvoorbeeld. Eergisteren wandelde hij een huzarenstukje voor iedereen in de zorgsector. Hij vertrok bij AZ Groeinghe en deed er ruim 12 uur over. Een dankuwel die kan tellen.

Zijn wandeling vormt op Strava, een sport-applicatie voor op de smartphone, "dank u wel". Het is een boodschap aan het zorgpersoneel. "Het was een stevige tocht, want er was veel wind, maar ik wou het absoluut doen. Op die manier kan ik eens dank u wel zeggen aan de mensen uit de zorgsector. Zij verdienen dat echt."

Eind deze maand kan ie weer aan het werk.  Desondanks heeft hij nog een specifieke wandelambitie. Hij hoopt ooit eens de namen van zijn vrouw en kinderen bijeen te wandelen.

De voorliefde om al wandelend of fietsend digitale figuren te tekenen werd in het recente verleden al enkele keren gedaan, zoals u kunt zien in onderstaande voorbeelden. Ook politieke boodschappen vinden op die manier hun weg naar buiten, zoals het allerlaatste voorbeeld hieronder bewijst.

"Eend", gefietst door Geert De Vlieger.
"Kom op tegen Kanker", gefietst door Geert De Vlieger.
"Little Belgium", gefietst door Sebastien Nolens.
"Paasklok", gefietst door Geert De Vlieger.
"Miereneter", door Lenny Maughan.
"Spin", gelopen door Lenny Maughan.
"Gekuifde bospatrijs", gefietst door Roel Nahuis.
"Lachend kakske", gefietst door Sam Matthysen.
"Reduceer CO2", gefietst door Sam Matthysen.
Een creatie van Andy Pardy. Een Brit uit Exeter die tegen de brexit is.

Meest gelezen