geutelingen.com

"Geutelingen" als troostmedicijn: bedrijf uit Vlaamse Ardennen schenkt streekproduct weg via de Warmste Week

Geutelingen De Koekelaere, een familiebedrijf uit Brakel, zet zich in voor het goede doel: ze deelt het streekproduct uit aan kwetsbare groepen, zoals kinderen in een tehuis en mensen met een beperking. Het bedrijf zoekt nog vrijwilligers om de geutelingen te helpen rondbrengen.

Geutelingen zijn een lekkernij uit de Vlaamse Ardennen. "Ze lijken op pannenkoeken, maar ze zijn iets dikker en de textuur is sponsachtig", zegt Pieter De Koekelaere. "En net als bij een pannenkoek, kan je ze eten met boter, suiker, confituur, choco, noem maar op." 

We willen warmte schenken aan zij die het nodig hebben

Zo'n geuteling is perfect voor op een koude winterdag, vindt Pieter. "Zeker nu, tijdens de lockdown, kunnen de mensen wel wat extra warmte gebruiken. En dat is dan ook wat wij graag willen doen met onze actie voor de Warmste Week: we willen een beetje warmte schenken aan zij die het echt nodig hebben."

Gezocht: vrijwilligers

Elke dinsdag en zaterdag zal het bedrijf extra geutelingen bakken en die brengen naar verschillende instellingen. "We gaan langsgaan bij tehuizen van de jeugdzorg, bij woonzorgcentra voor mensen met een beperking, bij gezinnen die afhankelijk zijn van voedselbedeling, ..."

Maar het bedrijf zoekt nog vrijwilligers om te helpen met het rondbrengen van de geutelingen. Ben je geïnteresseerd? Dan kan je meer informatie vinden over de actie op de website van de Warmste Week.

Meest gelezen