Angèle en Dua Lipa lanceren videoclip van "Fever": "We konden er allebei onze persoonlijkheid en stijl in leggen"

Angèle en Dua Lipa hebben hun videoclip van "Fever" online gelanceerd. Het initiatief voor deze intussen al veel besproken samenwerking kwam van Dua Lipa zelf. Dat zegt ze in een exclusief interview dat ze samen met Angèle gaf aan de Eén-talkshow "Vandaag". "Ik ben zo'n grote fan van Angèle en "Fever" is de perfecte combinatie van ons beiden." 

De wereldberoemde Brits-Kosovaarse zangeres Dua Lipa (25) wilde al een tijd heel graag samenwerken met "onze" Angèle (24). Recent waren ze samen gezien in Londen. Ze waren er bezig met de opnames voor de videoclip die sinds vanmiddag online staat. Twee weken geleden bevestigden ze de geruchten over hun samenwerking al op hun sociale media en sinds vorige week vrijdag kan je de nieuwe song al  beluisteren. 

Bekijk hier de videoclip: (en lees daaronder verder)

Dua Lipa brengt nu haar jongste album "Future nostalgia", dat ze eind maart in volle coronacrisis lanceerde, uit voor de Franse markt. Op "Club Future nostalgia" staan remixes van bestaande nummers en duetten met Franstalige artiesten, onder meer dus met Angèle.  Angèle woont al een tijd in Parijs en is razend populair in Frankrijk. 

In een interview dat Danira Boukhriss Terkessidis voor "Vandaag" via Zoom had met Angèle en Dua Lipa zegt Dua Lipa dat zij zelf aan haar entourage vroeg om contact op te nemen met het management van Angèle met de vraag of ze zin had om samen te werken. "Ik ben zo'n grote fan van haar. Maar ik was ook wel een beetje zenuwachtig: wat als ze neen zegt?"

Gelukkig voor Dua Lipa houdt Angèle ook van haar muziek en zag ze het meteen zitten om samen te werken, al moest dat door de coronacrisis in eerste instantie wel vanop afstand gebeuren. Foto's van hun honden naar elkaar doorsturen hielp toen om het ijs te breken, zegt Angèle. 

""Fever" is een perfecte combinatie van ons beiden", legt Dua Lipa uit. "We konden er allebei onze persoonlijkheid en onze stijl in leggen en echt iets maken waar we allebei van houden en dat onze muziek vertegenwoordigt. Het was een opwindend proces waarin we echt samengewerkt hebben." 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal": 

Videospeler inladen...

Bekijk het integrale interview uit "Vandaag" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen