Groep jongeren op de vuist in Heusden-Zolder en Beringen

Gisteravond moest de politie uitrukken om ruziënde jongeren uit elkaar te halen in Heusden-Zolder. Later op de avond moest de politie bij dezelfde groep tussenbeide komen in Beringen. 

Het eerste incident vond plaats in Heusden-Zolder, in de buurt van het ontmoetingscentrum in Berkenbos. Jongeren uit Beringen en Heusden-Zolder kregen het daar met mekaar aan de stok. De politie kwam ter plaatste, maar omdat het om een groep van een 40-tal jongeren ging werd ook de hulp van de politie van Beringen-Ham-Tessenderlo ingeroepen.

 

Later op de avond moest de politie opnieuw tussenkomen in een confrontatie tussen de jongeren. De groep had zich verplaatst naar de site van be-MINE, waar ze verder hun conflict wilden uitvechten. Een 15-tal jongeren, velen minderjarig,  kreeg uiteindelijk een boete van 250 euro wegens het schenden van het samenscholingsverbod. Bij de controle van een wagen vond de politie ook nog een grote hoeveelheid lachgas.

Meest gelezen