Heilig Hartziekenhuis in Mol richt relaxkamers in voor personeel: "De drukke covidafdeling even vergeten"

In Mol heeft het Heilig Hartziekenhuis vier relaxkamers ingericht voor het personeel. Door de stijgende coronabesmettingen is het er heel druk. Het ziekenhuis wil de medewerkers daarom wat extra ademruimte geven. "In de relaxkamers kan je even tot jezelf komen. Daar was zeker nood aan", vertelt hoofdverpleegkundige Hilde Torfs aan Radio 2 Antwerpen.

Het Heilig Hartziekenhuis in Mol heeft vier nieuwe relaxkamers ingericht voor haar personeel op de Covid-19-afdeling. Ook werknemers van de diensten voor spoedgevallen, intensieve zorg, geriatrie, inwendige ziekten en heelkunde kunnen er even tot rust komen. Op die afdelingen is het momenteel heel druk door de stijgende coronabesmettingen. Het ziekenhuis wil haar medewerkers een hart onder de riem steken en heeft daarom kamers ingericht waar zij zich even volledig kunnen ontspannen.  

In de relaxkamers kan je de drukte van de Covid-afdeling even vergeten en volledig tot jezelf komen

Hilde Torfs, hoofdverpleegkundige dienst intensieve zorgen

"In de relaxkamers kan je de drukte van de Covid-afdeling even vergeten. Je kan er relaxen en tot jezelf komen, want daar was zeker nood aan", vertelt Hilde Torfs, hoofdverpleegkundige van de dienst intensieve zorgen. Gedurende 20 minuten zijn medewerkers vrij om te genieten van muziek naar eigen keuze, van veel lichtinval door de grote ramen en zelfs van massage-matrassen met infraroodwarmte. "Dat helpt niet alleen om je te ontspannen, maar verbetert ook het immuunsysteem", legt Torfs uit aan Radio 2 Antwerpen.

Sinds woensdag zijn de vier nieuwe relaxkamers ingericht. De reacties van het personeel zijn alvast heel positief, laat het H. Hartziekenhuis weten.

Meest gelezen