Facebook Isabelle Vandemaele

Hoopvol gedicht (dat Isabelle maakte voor Radio 2) siert het straatbeeld in Bredene

Wie deze week in Bredene is geweest, heeft het misschien al gezien: een groot bord met daarop een gedicht van inwoner Isabelle Vandemaele. Zij maakte op vraag van Radio 2 West-Vlaanderen een hoopvol gedicht voor alle West-Vlamingen en de gemeente Bredene heeft dat nu in het groot afgedrukt en langs de weg gezet.

Isabelle Vandemaele uit Bredene is actrice, maar door de coronacrisis heeft ze momenteel geen werk. Tijdens de eerste lockdown startte ze daarom met het schrijven van gedichten op maat. Die gedichten draagt ze dan aan huis voor met een megafoon. Dat idee heeft ze de voorbije weken weer opgepikt. Vorige week bracht ze aan de studio van Radio 2 West-Vlaanderen een hoopvol gedicht voor alle West-Vlamingen in deze coronacrisis. Dat gedicht werd door de gemeente Bredene opgepikt en staat nu in het groot te blinken langs de weg in Bredene.

"Ik ben heel emotioneel!"

"De gemeente Bredene vroeg me of ze het gedicht mochten gebruiken, maar ik had niet gedacht dat ze het zo groot zouden afdrukken", vertelt Isabelle aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Ik denk dat de gemeente op zoek is naar warmte en manieren om steun te geven aan de inwoners. Op die manier is het inderdaad erg zichtbaar. Het is vreemd om te zien, maar ik word er ook wel emotioneel van."

Facebook Isabelle Vandemaele

Meest gelezen