Maxime Anciaux - All rights reserved

Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel sluit de deuren tot eind januari

De Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) heeft beslist om dit jaar geen voorstellingen meer te houden en de deuren te sluiten. Om toch cultuur tot bij de mensen thuis te brengen, blijft de KVS wel voorstellingen tonen op haar online platform. In Brussel beslisten eerder ook al Bozar en Ancienne Belgique om pas terug open te gaan eind januari 2021.

De ernst van de coronacrisis en de huidige tweede golf heeft de KVS doen beslissen om alle evenementen tot eind december te annuleren. Het gaat om de zes voorstellingen "Metamorphoses", "Koper en Vel", "Hands do not touch your precious Me", "Désintégration Culturelle", "Geel Hesje" en "J'ai pleuré avec les chiens". De tickethouders zijn door de KVS via e-mail op de hoogte gebracht.

Online voorstellingen

Volledig in winterslaap gaan, doet de KVS niet. Tijdens deze coronacrisis willen ze hun online platform KVS 24/7 ten volle gebruiken voor de mensen die thuiszitten en toch wat cultuur willen opsnuiven. "De komende weken en maanden diepen wij oude schatten voor je op en tonen we je op ons digitaal platform voorstellingen uit het nabije en verre verleden", klinkt het bij de KVS. 

Meest gelezen