Landen steekt kerstverlichting vroeger aan en lanceert de actie #hoopboomlanden

De stad Landen wil deze donkere dagen wat extra verlichten en zal daarom de kerstverlichting volgende week al aansteken. De stad lanceert ook de actie #hoopboomlanden om samenhorigheid te creëren in deze eenzame tijden.

In het stadscentrum, waar traditioneel al heel wat lichtjes de straat opvrolijken, wordt er dit jaar nog meer dan anders ingezet op licht: meer lichtslingers boven de straat, de bomen mooi uitgelicht en meer kerstelementen zullen zorgen voor extra sfeer. “We streven er naar de kerstverlichting dit jaar bijna twee weken eerder te plaatsen en we willen ook alle deelgemeenten hierbij  betrekken”, aldus schepen Gary Peeters (CD&V).

Hoopboom

Zo wordt er in elk dorp een kerstboom geplaatst die de inwoners kunnen omtoveren tot een ‘Hoopboom’.  De inwoners kunnen de bomen naar eigen inspiratie decoreren met boodschappen, beertjes, slingers en bollen, rekening houdend uiteraard met alle coronamaatregelen. De stad vraagt om dan van de versierde bomen een verslagje op sociale media te zetten met de hashtag #hoopboomlanden.

Het zou fijn zijn als alle inwoners voor wat extra licht of warmte zouden zorgen
Schepen Gary Peeters

De hoopbomen staan voor samenhorigheid in deze toch wel eenzame tijden. Maar niet enkel de bomen kunnen versierd worden. “Het zou ons plezieren als onze inwoners ook voor extra licht en warmte zorgen in hun straat of buurt. Dat kan een kleine actie zijn zoals een kaarsje voor het raam of gewoon wat lampjes in de voortuin. Samen moeten we hierdoor, samen staan we sterk", zegt Gary Peeters.

Ook op de watertoren en op het stadhuis zal opnieuw de boodschap HOOP verschijnen om iedereen een hart onder de riem te steken.

 

Meest gelezen