Maaltijden aan huis leveren en een babbeltje slaan: “Het leven komt door de maag”

In Beringen gaan straathoekwerkers maaltijden aan huis leveren. Op die manier kunnen ze in deze periode ook nog eens een babbeltje slaan met mensen aan de deur.

Elke eerste donderdag van de maand komen de bewoners van de wijk Steenveld normaal gezien samen om spaghetti te eten in het buurthuis. Maar vanwege het coronavirus is dat op dit moment niet meer mogelijk. Straathoekwerkers hebben echter een oplossing gevonden. De bewoners moeten niet meer naar het buurthuis voor spaghetti, maar de spaghetti wordt bij hen thuis geleverd door de straathoekwerkers. “Het idee werd spontaan onthaald door de bewoners", zegt Cetin Itiz. "Vandaag kunnen we ongeveer een 60-tal spaghetti’s leveren."

Leven komt door de maag zeggen ze, dat geloven wij ook wel

Het is daarbij nog eens een moment om met elkaar te praten, gaat Itiz verder. “De spaghetti’s zijn voor ons, de buurtwerkers, een dankbaar middel om op de stoep een praatje “in real life” te kunnen maken. Ik denk ook dat eten en drinken mensen verbindt en samenbrengt. Het leven komt door de maag zeggen ze en daar geloven wij ook wel in.”

HANS PUT

Meest gelezen