Belga Image

Mogelijkheden Noord-Zuidverbinding worden voorgesteld aan grote publiek: “3 alternatieven worden grondig onderzocht”

Vanaf maandag kan iedereen die zich betrokken voelt bij het mogelijk nieuwe traject van de Noord-Zuidverbinding daar zijn zegje over doen. Er zijn nog drie trajecen over, en die zijn van maandag tot 8 december voor het grote publiek te bekijken.

Vanaf maandag 9 november kan iedereen die geïnteresseerd is, de mogelijke plannen van de Noord-Zuidverbinding inkijken. De plannen zullen te vinden zijn in de gemeentehuizen die op de verbinding liggen (Houthalen-Helchteren, Hechtel-Eksel, Heusden-Zolder, Zonhoven, Peer, Pelt, Hasselt en Lommel). Ze kunnen ook online geraadpleegd worden op de website www.noordzuidlimburg.be.

Gezocht naar drie meest redelijke alternatieven

Marijn Struyf, Werkvennootschap

Twee van de mogelijkheden zijn voorstellen met een tunnel onder de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. In het andere voorstel wordt er een tunnel ten oosten van de Grote Baan gelegd, ter hoogte van het bedrijventerrein Europark. Van 7 originele alternatieven zijn deze drie overgebleven, zegt Marijn Struyf van de werkvennootschap die de Noordzuidverbinding uitwerkt. "Het zou te veel werk zijn om alle 7 alternatieven te onderzoeken om dan een winnaar aan te duiden. Dus we hebben een tussenstap gezet. We hebben gezocht naar de meest redelijke alternatieven, die gaan we nu heel grondig verder uitzoeken."

Meest gelezen