Jacques Vermeire krijgt eerste Monopolyspel van "FC De Kampioenen": "Blij dat mijn kop erop staat"

De lang aangekondigde "Monopoly FC De Kampioenen" is uit. Het was Jacques Vermeire die het eerste exemplaar in ontvangst mocht nemen. “Ik ben erg blij dat ik op een wereldberoemd spel sta”, aldus de acteur die DDT speelt in de serie.

Het was aangekondigd, maar vanaf vandaag is het op de markt: het Monopoly-spel van "FC De Kampioenen". Fans konden via een poll stemmen op hun favoriete personage en dat werd dan gelinkt aan een voedingsmiddel. “Zo is er een hommage gebracht aan Xavier met zijn ‘dagschotel’, ook Markske staat op het bord met zijn chocomelk. Hij heeft de poll gewonnen”, zegt Pieter De Wulf van Monopoly. “Maar natuurlijk staan er ook andere personages op het bord. Zo staat de takelwagen en de garage van DDT er ook op.”

Nu ik zelf op het spel sta, zal het hier thuis een verplichting worden om het te spelen
Jacques Vermeire

En die DDT, acteur Jacques Vermeire, kreeg vanmorgen op de oprit van zijn huis in Keerbergen, het eerste exemplaar overhandigd. “Ik ben erg blij dat ik op een wereldberoemd spel sta”, zegt Jacques Vermeire. “Mijn kinderen en ik spelen trouwens vaker Monopoly. We hebben nog de oude versies met de Kalverstraat in Amsterdam, ook de Belgische versie. Mijn kinderen hebben nu ook de elektronische versie gekocht. Met zo’n bankkaart en de hele tijd gepiep. Dit is de klassieke versie met de kaartjes, die gaan we natuurlijk spelen. Als ik erop sta, wordt dat zelfs een verplichting.”

Aanpassingen

Ook dochter Julie ziet een potje Monopoly wel zitten: “Dat is een spel dat we op zondag graag eens spelen. Ik ben zelf ook grote fan van De Kampioenen, dus dat maakt het nog leuker.” Op het bord zijn heel wat zaken aangepast, ook de kanskaarten, de pionnen, de bankbiljetten en zelfs de hotels zijn aangepast, dat zijn voetbalstadions geworden. Enkel de vier hoeken zijn niet aangepast, bij een officieel Hasbro-spel mag dat niet. Je kan dus nog altijd naar de gevangenis worden gestuurd. 

Meest gelezen