Nieuwe stripmuur Urbanus in Antwerpen, tekenaar verrast: "Ik kwam het te weten via Facebook"

Na Nero, Kiekeboe en Suske en Wiske, krijgt ook Urbanus een stripmuur in Antwerpen. De nieuwe stripmuur komt aan de Paardenmarkt, vlakbij de studentenbuurt in Antwerpen. Urbanus zelf en striptekenaar Willy Linthout waren er niet van de op hoogte. "Ik kom volledig uit de lucht gevallen", zegt Linthout aan Radio 2 Antwerpen.

Willy Linthout was verrast toen hij plots op Facebook las dat er toch een stripmuur ging komen op de Paardenmarkt. "Ik ben ooit gecontacteerd geweest om die muur te maken, maar heb daar toen verder niets van gehoord. Mijn ontwerp werd gedeeltelijk afgekeurd en gedeeltelijk goedgekeurd. Toen was ik het al beu, omdat het zo ingewikkeld was", vertelt Linthout.

Ongelegen verrassing

De verrassing komt niet helemaal gelegen voor Linthout. "Mijn broer is heel ziek op het moment en daar heb ik het heel moeilijk mee. Maar natuurlijk is het wel een eer om zo'n stripmuur te mogen maken in Antwerpen. Dat ga ik niet ontkennen"

Urbanus en ik kwamen volledig uit de lucht gevallen. Maar het blijft wel een eer natuurlijk
Willy Linthout, tekenaar Urbanus

Ook Urbanus was niet op de hoogte. "Wij kwamen allebei volledig uit de lucht gevallen. Ik hoop dat er misschien wat aanpassingen aan mijn ontwerp kunnen komen, zodat het toch wordt goedgekeurd", voegt Linthout toe. 

Laatste stripmuur

Eerder deze zomer werd ook de vergunning van de stripmuur van cartoonist Kim Duchateau in de Grote Goddaard door het college goedgekeurd. De muur van Urbanus is de 15de en laatste stripmuur in Antwerpen. De stad wil zo bekende stripfiguren eren. 

Meest gelezen