NVE

Ook Overijse en Huldenberg nu officiële WK-dorpen voor het wereldkampioenschap wielrennen 2021

Huldenberg en Overijse krijgen volgend jaar een fanzone en worden meegenomen in de hele promotiecampagne van het WK wielrennen. De gemeenten staan bekend om hun pittige hellingen zoals de Smeysberg en de Moskesstraat.  Het WK op de weg vertrekt in Antwerpen en komt na lokale ronden in de Druivenstreek aan in Leuven.

Na Keerbergen en Duisburg (Tervuren) zijn nu ook Huldenberg, Overijse en het West-Vlaamse Damme officiële WK-dorpen. Dat betekent dat ze veel aandacht krijgen in de aanloop naar het WK, maar zeker ook tijdens de dagen van het wereldkampioenschap. Overijse en ook Huldenberg zijn al erg bekend in het wielrennen door de Brabantse Pijl en de Druivenkoers. Ze beschikken over steile scherprechters zoals de bekende Smeysberg in Huldenberg en de relatief nieuwe Moskensstraat in Terlanen (Overijse).

Onze verenigingen en handelaars zullen in de fanzone de kans krijgen om hun kas te spijzen na zo'n kwakkeljaar

Danny Vangoidstenhoven, burgemeester Huldenberg (Open VLD)

De burgemeester van Huldenberg, Danny Vangoidstenhoven (Open VLD),  is erg enthousiast: "We hopen dat het allemaal kan doorgaan, het gaat al snel over enkele duizenden mensen, want de renners komen tweemaal voorbij en het gaat echt om de wereldtop. De Smeysberg krijgt aparte tenten en animatie. Wij gaan in en rond  de fanzone onze verenigingen en handelaars de kans geven om iets te organiseren om hun kas te spijzen na zo'n kwakkeljaar. We gaan ook al onze toeristische troeven uitrollen. Huldenberg is echt een mooie wandel-en fietsgemeente, dat gaan we met deze prachtige organisatie extra op de kaart zetten."

Ook Overijse zal een fanzone hebben en lokaal mag de gemeente zelf voor animatie zorgen. Volgens kenners zal de steile Moskesstraat in het gehucht Terlanen een belangrijke rol spelen in de finale van het WK. Het wereldkampioenschap wielrennen vindt plaats van 18 tot 26 september 2021. 

Meest gelezen