LUV Oostende

Oostendse winkels krijgen gratis webshop van de stad

Alle Oostendse winkels krijgen van de stad een eigen webshop. Het is de bedoeling om vanaf nu elke dag 1 webshop voor een handelaar te maken. Tegen eind november moeten alle handelaars in Oostende een webwinkel hebben.

Nu heel wat niet-essentiële winkels dicht zijn, zoals kledingwinkels en meubelwinkels, wil de stad haar handelaars helpen. Vanaf vandaag gaat Oostende voor elke lokale handelaar die het wil een webshop maken. Zo kan iedereen altijd via internet blijven verkopen.

"Heel wat handelaars hebben al een poging ondernomen om via een webwinkel te verkopen", zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). "Maar de coronacrisis dwingt ons om die mensen verder te helpen in het onlineverhaal. Het is ons doel om alle ondernemers uit de stad een webshop te geven. Zo kunnen ze naast hun fysieke winkel, ook via het internet verkopen."

Inclusief cursus

Didier Pype is de zaakvoerder van een kledingwinkel voor mannen. Hij is de eerste handelaar die een webshop van de stad krijgt. "Ik had al een website en een Facebookpagina, maar een onlineverkoopplatform had ik nog niet", zegt hij. "Nu ik de winkel heb moeten sluiten, is zo'n webshop broodnodig. Ik ben blij dat ik hulp krijg van de stad. De webwinkel wordt volledig in de stijl van mijn fysieke winkel gemaakt. Zo blijft het voor mijn klanten herkenbaar."

De handelaars krijgen ook een onlinecursus. "Daar kan ik vragen stellen over hoe ik zo'n webshop best kan organiseren en onderhouden", zegt Didier. "Die informatie is meer dan welkom."

Meest gelezen