Jokko

Sinterklaas komt toch naar Aarschot: “In een dubbeldekker"

Geen klassieke blijde intrede van de Sint dit jaar in Aarschot. Maar helemaal wegblijven, doet hij niet. Om alle kinderen even toe te zwaaien, zal hij in een dubbeldekker door de stad rijden. De kinderen kunnen hun goede vriend dan toejuichen van aan de voordeur tijdens zijn rondrit van 60 kilometer. 

Op 21 november zullen Sinterklaas en z’n pieten een rondrit maken langs 65 straten van groot Aarschot. Zo kunnen alle kindjes daar toch even zwaaien naar hun grote vriend. Burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD): “We kregen heel veel vragen van kinderen of de Sint nu nog zou komen met de verstrengde maatregelen. Maar hij heeft me intussen gecontacteerd en gezegd dat ik alle kinderen mag geruststellen, en dat hij zal afzakken naar Aarschot.”  

Geen trein maar bus

De Aarschotse kinderen kunnen dus op beide oren slapen. Toch zal het geen klassieke blijde intrede worden zoals vorige jaren. Rutten: “Normaal komt Sinterklaas met de trein naar Aarschot en staan we hem allemaal op te wachten. Daarna trekt hij met zijn paard door de straten van de stad. Maar dat mag deze keer niet. Gelukkig heeft hij een oplossing gevonden want de Sint komt met een bus, een dubbeldekker. Hij zal traag door héél Aarschot rijden, terwijl de kindjes in de deuropening naar hem kunnen zwaaien.”

De rondrit van de Sint in Aarschot vindt plaats op zaterdag 21 november om 9u ’s ochtends in deelgemeente Gelrode en eindigt om 17u in Aarschot, goed voor een tocht van in totaal 60 kilometer. De exacte route verschijnt op de website van de stad.

Meest gelezen