Antwerpen steekt kerstverlichting vroeger aan en roept inwoners op: "Breng licht in deze donkere periode"

De Stad Antwerpen zal haar kerstverlichting de komende weken vroeger aansteken dan anders. De straten zijn vaak eerder verlaten en verschillende kerstactiviteiten gaan niet door. "We willen daarom licht brengen in deze moeilijke periode", vertelt schepen Claude Marinower (Open VLD). Ook roept de schepen de Antwerpenaren op om de stad mee te verlichten. 

Door de coronacrisis zijn vele winkels gesloten en liggen de straten er vaak eenzaam bij. Dat is ook in de stad Antwerpen het geval. Er is daar dit jaar geen kerstmarkt, geen schaatsbaan en ook geen eindejaarsvuurwerk. "We willen daarom letterlijk licht brengen in deze donkere en soms moeilijke periode", vertelt schepen voor het Openbaar Domein, Claude Marinower (Open VLD). 

Breng lichtjes aan op je gevel en voor je raam, zo kan iedereen meegenieten van een magisch verlichte stad

Claude Marinower, Schepen van Openbaar Domein (Open VLD)

Er komt onder meer verlichting op De Keyserlei en de Meir, en er worden grote kerstbomen gezet op de Grote Markt en de Handschoenmarkt. "Zo kunnen de Antwerpenaren in november al genieten van de aangename sfeer die met de lichtjes gekoppeld gaat", klinkt het. 

Daarbij rekent de stad ook op de hulp van de Antwerpenaren zelf. "We doen een oproep aan iedere Antwerpenaar om mee licht te brengen in alle straten en op alle pleinen van de stad", aldus Marinower. "Breng lichtjes aan op de gevel, aan het raam en deel het op sociale media met de hashtag #antwerpselichtjes. Zo kan iedereen mee genieten van een magisch verlichte stad."

Meest gelezen