Familie Loosveldt

Uitvaart met erehaag van 80 (achter)kleinkinderen voor man van 97 in Rekkem: "Door corona kunnen ze niet binnen"

Zaterdag wordt er in de Sint-Niklaaskerk in Rekkem afscheid genomen van André Loosveldt (97). Door de huidige coronamaatregelen mogen er maar 15 personen binnen in de kerk. Dat heeft pijnlijke gevolgen voor zijn familie. "Mijn papa had 10 kinderen", zegt dochter Chris. "Zijn klein- en achterkleinkinderen zullen nu buiten moeten staan."

Een uitvaart in coronatijden: dat betekent 15 mensen die de plechtigheid binnen mogen volgen. Niet zo gemakkelijk als je een grote familie hebt, zoals André Loosveldt uit Rekkem. Hij had, samen met zijn vrouw Geneviève, 10 kinderen. Dat resulteerde intussen in 80 klein- en achterkleinkinderen. "Zij mogen door de coronacrisis niet binnen in de kerk", zegt dochter Chris. “We proberen dat op een creatieve manier op te lossen. De klein- en achterkleinkinderen zullen zaterdag daarom een erehaag vormen van de kerk tot aan de begraafplaats. Ze gaan allemaal een mondmasker dragen en gaan 2 meter uit elkaar staan. Zo verloopt alles coronaproof."

2 keer besmet

André overleed dinsdag in het fel geplaagde woonzorgcentrum Zilvervogel in Rekkem, waar hij sinds 2010 verbleef. Hij raakte er in maart al besmet met het coronavirus. “Hij is daar nooit echt ziek van geweest”, vertelt Chris. “In de tweede golf raakte hij opnieuw besmet, dit keer wel met ernstige symptomen. Die zijn hem fataal geworden.”

Meest gelezen