Foto: Radio 2

Van cruiseschepen naar appeltaarten: bijzondere carrièreswitch voor koppel uit Vilvoorde

Normaal organiseren Didier Broothaers en zijn vrouw Hilde Reyns cruises over heel de wereld. Maar die mogen door corona niet doorgaan. En dus zijn ze aan het bakken geslagen. Een uit de hand gelopen hobby die het koppel uit Vilvoorde nu naar alle uithoeken van Vlaanderen brengt. Want de appeltaarten à la Broothaers vallen erg in de smaak, vertelt Didier op Radio 2 Vlaams-Brabant. 

Wie de website van Didier en zijn vrouw Hilde bezoekt, komt op de homepagina voor een keertje geen cruisevakanties tegen, maar wél appeltaarten. Het koppel moest noodgedwongen alle vakanties schrappen. Om de tijd te doden begonnen ze appeltaarten te bakken. Didier Broothaers: “Het is eigenlijk begonnen als een uit de hand gelopen hobby. Mijn vrouw Hilde heeft in het verleden al vaker appeltaarten gebakken. En in coronatijden nog meer. Dat recept heeft ze verfijnd en van het één kwam het andere. Intussen is het een volwaardige vervangactiviteit geworden voor onze cruises.”

Taarten van de kust tot Limburg

Didier en zijn vrouw organiseren vooral begeleide groepsreizen op een cruise. Dat betekent dat ze klanten hebben van over héél het land, en nu dus ook voor hun appeltaarten. “We dachten, we gaan dat naar ons klantenbestand mailen. Dat we nu taarten verkopen. Die mensen wonen van de kust tot Limburg. En daar kwam veel reactie op. Omdat we in het begin kris kras het land doorreden, hebben we besloten om per provincie taarten te verkopen. De ene dag zitten we in Vlaams-Brabant, de andere in West-Vlaanderen. Ook de mond-aan-mondreclame doet zijn werk. Want intussen bestellen ook de buren en vrienden van onze klanten appeltaart.”

Tot april liggen onze cruises zeker stil . Wat de lente en zomer van 2021 betreft is het bang afwachten

Didier Broothaers

Dit jaar zal het bij taarten bakken blijven. Want alle cruises zijn geschrapt. “Tot april liggen onze reizen stil. Wat de lente en zomer 2021 betreft is het bang afwachten. Sowieso zijn de hygiënische regels geen probleem. Want handen ontsmetten is al jaren ingeburgerd aan boord van een cruiseschip. Maar het blijft een hotel op water dat zich verplaatst van punt A naar B. Daar komt meer bij kijken dan in een gewoon hotel. De gezondheid primeert, maar intussen blijven we wel duimen. En taarten verkopen!” 

www.goforcruise.be

Meest gelezen