VZW Alice Fonds zoekt vrijwilligers voor De Warmste Week om dekentjes te breien voor prematuurtjes

Voor De Warmste Week zoekt VZW Alice Fonds uit Edegem vrijwilligers om mee dekentjes of badcapes te breien voor te vroeg geboren baby's. Al enkele jaren schenkt de vereniging verzorgings- en babymateriaal aan hulpbehoevende ouders. "Dat willen we dit jaar opnieuw doen. Omdat we geen actie in de ziekenhuizen zelf kunnen organiseren, zoeken we nu vrijwilligers om mee te breien", vertelt voorzitster Veerle Ott aan Radio 2 Antwerpen.

VZW Alice Fonds uit Edegem roept voor de Warmste Week op om dekentjes of badcapes te maken voor te vroeg geboren baby's. De vereniging bestaat uit een team van vrijwilligers dat hulp biedt hulp aan ouders van prematuren. Voor de Warmste Week willen ze verschillende zakken met verzorgings- en babymateriaal schenken aan de afdelingen neonatologie van het UZA in Edegem, het Sint-Augustinus Ziekenhuis en het ZNA Middelheim in Antwerpen. Die zakken zullen dan terecht komen bij hulpbehoevende ouders. 

We roepen vrijwilligers op om zelf dekentjes te breien en die aan het Alice Fonds te schenken

Veerle Ott, voorzitster VZW Alice Fonds

Omdat veel mensen tijdens de lockdown opnieuw beginnen breien, leek het voorzitster Veerle Ott een goed idee om hierop in te spelen. "Wij vullen al 5 jaar zakken met baby- en verzorgingsmateriaal", zegt Veerle. "Omdat we dit jaar geen actie in het ziekenhuis kunnen doen, lanceren we nu een oproep naar vrijwilligers om zelf dekentjes te breien en die aan het Alice Fonds te schenken."

Geen mohair of cashmere

Concreet is VZW Alice Fonds op zoek naar mensen die kleine dekentjes (60x70cm) en badcapes kunnen maken. Die kunnen zelf gebreid worden met wol of katoen, maar let op: cashmere en mohair zijn niet goed voor de huid van baby's. "Als je babywol vraagt in de winkel, dan weten ze wel wat er geschikt is", zegt Veerle. 

Wil jij het VZW Alice Fonds helpen voor de Warmste Week? Dan kan je jouw creaties elke zondagvoormiddag afgeven aan het onthaal van UZA in Edegem, tussen 9u en 13u. 

Meest gelezen