Videospeler inladen...

Emotionele CNN-commentator: "Het is gerechtigheid voor veel mensen die echt geleden hebben"

Opmerkelijke beelden op de Amerikaanse nieuwszender CNN, nadat Joe Biden als nieuwe president werd uitgeroepen: politiek commentator Van Jones barstte in tranen uit. "Het is gerechtigheid voor veel mensen die echt geleden hebben", zei hij. "Het was niet alleen George Floyd, veel mensen in dit land hebben het gevoel dat ze niet kunnen ademen."

Jones verbeet eerst zijn tranen, maar barstte toch nog in snikken uit. "Het is gemakkelijker om een vader te zijn vandaag, want de waarheid zeggen doet er toe. Een goed persoon zijn doet er toe", zei hij emotioneel. "Als je een moslim bent in dit land moet je niet bezorgd zijn dat je president je niet wil. Als je een migrant bent moet je niet bezorgd zijn dat de president je kinderen het land uit gaat sturen."

Volgens Jones is de verkiezing van Biden -en dus dat Trump niet herkozen is- "gerechtigheid voor veel mensen die echt geleden hebben". "Het was niet alleen George Floyd (red. de zwarte man die gestikt werd door de politie) die niet kon ademen. Veel mensen hebben dat gevoel in dit land. Elke dag word je wakker en zie je die tweets. Je gaat naar de winkel en mensen die anders hun racisme niet durfden tonen, werden steeds gemener."

Videospeler inladen...

Meest gelezen