Acteur en schrijver Rudy Morren wint Knack Hercule Poirotprijs met "Sneeuwspoor"

Rudy Morren, vooral bekend als acteur, wint de Knack Hercule Poirotprijs voor zijn boek "Sneeuwspoor". De prijs bekroont de beste Vlaamse misdaadroman van het afgelopen jaar.

Morren debuteerde vorig jaar als misdaadauteur met "Wild vlees". Dit jaar volgde "Sneeuwspoor", uitgegeven bij Horizon, een boek waarin het leven van gynaecoloog Peter Vandervlught volledig overhoop wordt gehaald. Zijn vrouw en dochter worden slachtoffer van een misdaad, en hij maakt zelf een fout tijdens een routineoperatie.

"Morren bevestigt met "Sneeuwspoor" de grote verwachtingen na zijn debuut: dit is een auteur die volop durft te schrijven en je tot op de laatste bladzijde in de ban houdt", aldus de jury van de Knack Hercule Poirotprijs. "Dankzij een uitgekiende structuur weeft Morren een aantal verhaallijnen mooi door elkaar zodat langzaam duidelijk wordt wat er allemaal speelt."

Voor de 23e Knack Hercule Poirotprijs krijgt Morren een cheque van 5.000 euro en een Mont-Blancpen. De publieksprijs gaat naar "Uitgekookt" van Pat Craenbroek, de Fred Braeckman-award voor het beste debuut is voor "Conscience" van Marc Cloostermans.

Meest gelezen