Rob de Nijs ontroert Nederland met onverwacht tv-optreden

De Nederlandse zanger Rob de Nijs heeft gisteravond een ontroerend televisie-optreden gemaakt in de talkshow “Op 1”. Naar aanleiding van zijn nieuwe plaat, praatte de 77-jarige zanger heel open over hoe de ziekte van Parkinson zijn leven beïnvloedt. De Nijs sloot de uitzending af door mee te zingen met Paskal Jakobsen - Van BLØF- en Danny Vera, die samen een nummer schreven voor zijn nieuwe plaat.

Rob de Nijs, bekend van hits als "Het werd zomer" en "Malle Babbe", maakte een jaar geleden bekend dat hij de ziekte van Parkinson heeft. De zanger liet zich onderzoeken nadat een filmpje was beginnen te circuleren waarop te zien was hoe hij achterover viel tijdens een concert. 

De zenuwziekte heeft de zanger niet tegengehouden om nog een laatste plaat op te nemen, toepasselijk “‘t Is mooi geweest” getiteld. Om dat album te lanceren, was Rob de Nijs gisteravond te gast in het Nederlandse praatprogramma “Op 1”, geflankeerd door zijn vrouw Henriëtte

Meezingen

Aan de overkant van de tafel zaten Paskal Jakobsen van BLØF en Americana-zanger Danny Vera. De twee muzikanten uit Middelburg schreven samen een nummer voor de nieuwe plaat van Rob de Nijs, “Wat als later nu is”. 

Toen de twee zangers, op het einde van de tv-uitzending, het nummer live speelden, begon Rob de Nijs spontaan mee te zingen, hoewel hij zich had voorgenomen om niet meer live op tv te zingen, omdat dat hem te nerveus maakt.

Bekijk hier hoe Rob de Nijs live meezingt:

Het volledige interview is te bekijken op de website van de Nederlandse openbare omroep. De uitzending had gisteren 1,3 miljoen tv-kijkers.

Meest gelezen