60 procent van bewoners woonzorgcentrum Ter Melle in Heule besmet met het coronavirus

62 van de 90 bewoners van woonzorgcentrum Ter Melle in Heule bij Kortrijk zijn besmet met het coronavirus. Vorige week was zowat de helft van de bewoners besmet, maar dit weekend kwamen de nieuwe testresultaten binnen. Uit die resultaten blijkt dat het virus zich verder binnen het woonzorgcentrum verspreidt.

3 van de 4 afdelingen van woonzorgcentrum Ter Melle in Heule bij Kortrijk zijn nu COVID-afdelingen geworden. "Er is nog maar 1 afdeling virusvrij. Het ziet er dus niet goed uit", zegt directeur Frank Claerhout. Elke week worden de bewoners getest. Vorige week was zowat de helft van het woonzorgcentrum besmet. Dinsdag moest iedereen zich opnieuw laten, maar de resultaten van die tests waren pas zaterdagavond bekend. "Ik heb 4 lange dagen moeten wachten", zegt Claerhout. "De labo's zijn overbevraagd om dit moment. Normaal gezien weet je binnen de 48 uur hoe het staat, maar wij hebben dubbel zo lang moeten wachten."

Aanpak

"Het is moeilijk om een beleid uit te stippelen als je de resultaten nog niet hebt", gaat de directeur van het zwaar getroffen woonzorgcentrum voort. "Aanstaande dinsdag gaan we weer testen, maar die testen zullen door een ander labo geanalyseerd worden. Het gaat om een labo uit Gent. We bereiden ons ondertussen voor op het ergste."

Meest gelezen