2018 Getty Images

Presentator Alex Trebek (bekend van 37 seizoenen "Jeopardy!") is overleden

Alex Trebek (80), de Amerikaanse presentator van het spelprogramma "Jeopardy!" - bij ons bekend als "Waagstuk" - is overleden. Dat hebben de makers van het programma bekendgemaakt. De man leed al twee jaar aan kanker. 

Alex Trebek presenteerde heel wat verschillende spelshows, vooraleer hij in 1984 begon met "Jeopardy!", een programma waarin de kandidaten het antwoord krijgen en ze zelf met de correcte vraag moeten afkomen. Het zou een ongelofelijk succes worden, want hij presenteerde het programma tot op de dag van vandaag. In totaal gaat het om meer dan 8.200 afleveringen verspreid over 37 seizoenen. 

"Dit is een enorm verlies voor ons", zeggen de makers van het programma in een persbericht. "Hij was een legende. Zijn vriendelijkheid, professionaliteit en zijn constante verlangen om bij te leren zullen we altijd blijven herinneren."

Begin 2019 werd bij Trebek alvleesklierkanker ontdekt. Ondanks dat bleef hij door presenteren. Vandaag is hij overleden "omringd door zijn familie en vrienden". Er zijn voorlopig geen plannen voor een nieuwe host, zo klinkt het nog.

Tot slot: het is op dit legendarische format dat VTM in de jaren 90 het programma "Waagstuk" baseerde. Bij ons werd het gepresenteerd door Luc Appermont en later door Lynn Wesenbeek.

Meest gelezen