FOTO: Veel wandelaars vandaag in het Zwin.

18,4 graden deze namiddag in Ukkel: warmste 8 november sinds de start van de metingen

Om 14.40 uur is in Ukkel een temperatuur gemeten van 18,4 graden. Daarmee is het dagrecord van 8 november 1983 gesneuveld. Door de warme temperaturen is het dit weekend bijzonder druk aan de kust en in parken en wandeldomeinen.

Eén dagrecord zegt niet zoveel, maar onze weerman Frank Deboosere wijst erop dat het dit jaar al de 10e keer is dat het temperatuurrecord sneuvelt. Het geeft een duidelijke indicatie dat we opnieuw een bijzonder warm jaar beleven.

Lees voort onder de tweets.

Veel mensen profiteren van het mooie weer om te gaan wandelen. Zo is het bijzonder druk aan zee en in parken en natuurgebieden. Op sommige plaatsen worden extra maatregelen genomen om alles veilig te laten verlopen. Zo is het sinds vandaag verplicht in domein De Schorre in Boom om een mondmasker te dragen. Ook op de zeedijk geldt die verplichting tijdens deze herfstvakantie.

Ook gisteren trokken veel mensen erop uit. "Het Journaal" trok naar de Vlooyberghtoren in Tielt-Winge, waar een lange wachtrij stond. bekijk die beelden hier (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

En de komende dagen?

Vannacht liggen de minima tussen 4 en 11 graden. Morgen begint de dag gedeeltelijk bewolkt in het centrum en het oosten, en is het zwaarbewolkt met veel lage wolkenvelden in het westen. In de namiddag wordt het overal droog en ontstaan er geleidelijk brede opklaringen vanaf het zuiden en zuidoosten. De maxima wijzigen nauwelijks en liggen tussen 13 graden in de Hoge Venen en 17 graden in de Kempen. Maandagavond liggen de minima tussen 2 graden in de Ardense valleien en 10 graden in het westen.

Dinsdag start zonnig, maar al snel neemt de bewolking toe vanaf het westen. Overdag valt er af en toe wat regen of een bui, maar vooral tijdens de avond en nacht kan het in de oostelijke landshelft wat intenser regenen. Het is zacht met maxima van 12 graden in de Hoge Venen tot 14 graden aan zee.

Woensdag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt en blijft het zo goed als droog. Het wordt opnieuw wat koeler met maxima van 9 graden in de Hoge Ardennen tot 13 graden in het centrum. In de nacht van woensdag op donderdag trekt een regenzone voorbij en valt er de westelijke landshelft wat regen.

Meest gelezen