Hoevewinkel in Retie leeggeroofd

Bij hoevewinkel Trezemieke aan de Goorstraat in Retie hebben dieven bijna niets laten liggen. De hoeveproducten zoals vlees en kaas maar ook paardenzadels en hoofdstellen werden gestolen. De politie onderzoekt nu de camerabeelden van de inbraak.

Het was een ontnuchterende vaststelling voor eigenares Stephanie dit weekend. Niet alleen de hoeveproducten zoals vlees, kaas, honing, konfituur en koffie zijn meegenomen maar ook paardenattributen zoals zadels en hoofdstellen. "Dat is een beetje mijn hobby", vertelt Stephanie Van Hove. "Ze worden ook gebruikt voor kinderfeestjes. Dan zadelen we de paarden en de pony's op en mogen de kinderen erop rondrijden". De dieven hebben een stal opengebroken, waar de hoevewinkel is gevestigd. "Ze hebben alles wat ze wilden meenemen, netjes uitgestald voor onze veiligheidscamera's die ze duidelijk niet hebben opgemerkt. Dan hebben ze alles in een auto geladen. Ze wisten ook duidelijk dat we paarden hadden, want dat gerief hebben ze allemaal meegenomen."  

Frustrerend dat ze alles komen weghalen

Vijf jaar geleden hebben Stephanie en haar man de boerderij van nul opgebouwd. "Het is heel frustrerend dat we elke dag hard moeten werken, met hart en ziel, en dat ze dan alles komen weghalen." Alle hoop is nu gesteld op de camerabeelden. De politie is met een onderzoek bezig. In de buurt zijn enkele maanden geleden ook al zadels en hoofdstellen gestolen.

 

Meest gelezen