AFP or licensors

Jean-Luc Mélenchon kandidaat voor Franse presidentsverkiezingen in 2022

De Franse extreemlinkse politicus Jean-Luc Mélanchon stelt zich kandidaat voor de Franse presidentsverkiezingen van 2022. Dat heeft hij zelf bekendgemaakt op televisiezender TF1.

"Ja, ik ben bereid. Ik stel mijn kandidatuur maar op één voorwaarde. Ik zal pas definitief kandidaat zijn indien ik 150.000 steunstemmen heb gekregen", aldus Mélenchon, voorman van La France Insoumise. Hij voegde eraan toe dat niemand anders van zijn partij ervoor koos zich kandidaat te stellen.

Mélenchon is de tweede politicus die officieel kandidaat is voor de volgende slag om het Elysée. De eerste was Marine Le Pen, voorzitster van het Rassemblement national.

De leider van La France Insoumise doet al een derde gooi naar het Elysée. Nog als leider van Front de gauche kreeg hij in 2012 11,10 procent van de stemmen. Drie jaar geleden behaalde hij 19,58 procent.

Meest gelezen