Andy Tommeleyn

Koe uit Lichtervelde bevalt van drieling: "Ik was erg verbaasd"

Een van de koeien van landbouwer Andy Tommeleyn is bevallen van een drieling. Dat is heel uitzonderlijk. Slechts 1 op de 100.000 koeien bevalt van een drieling. "Ik haalde er 2 kalfjes uit", zegt Tommeleyn. "Dat op zich vond ik al fijn. Maar plots merkte ik een derde kalfje op. Ik was erg verbaasd."

"Mijn melkkoe Klaudia beviel op 22 oktober van 3 kalfjes", zegt landbouwer Andy uit Lichtervelde. "We hebben bewust nog even gewacht om het nieuws bekend te maken, want ik wilde eerst zeker zijn dat de kalfjes het zouden overleven. 25 jaar geleden maakten we al eens hetzelfde mee, maar toen is het derde kalfje gestorven.”

(Lees voort onder de foto)

Andy Tommeleyn

Pif, Poef en Paf

Andy baat een gemengd landbouwbedrijf met 65 melkkoeien uit en laat zijn dieren regelmatig kunstmatig insemineren. “Er zijn bij de inseminatie vermoedelijk 2 eitjes tegelijk vrijgekomen en bevrucht. Een van die eitjes heeft zich daarna ontdubbeld, met een drieling als resultaat. Mijn kinderen, Milan en Amelie, mochten de namen kiezen en sindsdien hebben we er met Pif, Paf en Poef een fijne drieling bij”, glundert Andy.

Meest gelezen