Videospeler inladen...

Koopzondag in Hulst: Belgen trekken de grens over uit pure verveling

Sinds bijna een week zit ons land in een gedeeltelijke lockdown. En dat geldt ook voor Nederland, al zijn daar de niet-essentiële winkels nog altijd open. In Hulst in Zeeland ging de wekelijkse koopzondag bijvoorbeeld gewoon door. Al was het veel rustiger dan normaal. De restaurants zijn er dicht en er waren ook minder Belgen. Zij die toch kwamen, deden dat niet zozeer om te shoppen, maar wel uit pure verveling. Bekijk hierboven de reportage van onze reporter Sabine Vandeputte.

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) benadrukt dat zo'n uitstapjes niet de bedoeling zijn, ook al zijn ze niet echt verboden. "De maatregelen die we in ons land hebben genomen moeten de verspreiding van het virus tegengaan", zegt ze. "We weten dat dat bijzonder lastig is en bovendien is het een marathon, we moeten dit lang volhouden. Er zijn ook handelaren die moeten sluiten of andere beroepen die niet meer kunnen werken. Het is dan niet solidair om in het buitenland te gaan doen wat je in ons land niet meer kan."

Meest gelezen