Honduras
AFP or licensors

Tropische storm Eta stevent af op Cuba, dodental in Midden-Amerika loopt op

Tropische storm Eta is op weg naar Cuba. Eta heeft zware stormen veroorzaakt in Midden-Amerika en Mexico daarbij vielen tientallen doden en meer dan honderd mensen raakten vermist. "Vanaf vanavond zal de wind toenemen met een tropische stormkracht tussen de 95 en 115 kilometer per uur in de centrale regio van Cuba", dat heeft het Cubaanse meteorologische instituut gemeld. Windstoten kunnen tot 150 kilometer per uur bereiken.

Zoals eerder in Midden-Amerika en Mexico, baart de zware regen die de storm met zich meebrengt zorgen op het Caraïbische eiland. De neerslag zal blijven toenemen, maar op vele plekken is de bodem nu al verzadigd en kan nauwelijks meer water opgenomen worden.

Hierdoor neemt het risico op aardverschuivingen toe. De Cubaanse autoriteiten waarschuwen voor overstromingen. Er zijn waarschuwings- en alarmfasen aangekondigd voor verschillende provincies.

(Lees verder onder de foto)

Honduras
Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Midden-Amerika zwaar getroffen

Eta ging dinsdag als orkaan aan land in Nicaragua. Later verzwakte die tot een tropische storm. De zware regenval van de afgelopen dagen heeft op veel plaatsen aardverschuivingen en overstromingen veroorzaakt.

Naar schatting zijn in Midden-Amerika en Mexico ongeveer tweehonderd mensen omgekomen. In Guatemala, dat bijzonder zwaar werd geraakt, werd een dorp getroffen door een aardverschuiving. President Alejandro Giammattei sprak over zeker 150 doden.

Honduras
Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved
Guatemala
Honduras
AFP or licensors

Meest gelezen