AFP or licensors

Bij tuinaannemer en niet in gelijknamig hotel: advocaat Trump geeft persconferentie op opvallende plek

"Een grote persconferentie", zo werd ze aangekondigd. De advocaten van Donald Trump zouden gisterenmiddag uitleg geven bij hun plannen om de resultaten van de verkiezingen juridisch te betwisten. Plaats van afspraak? Four Seasons. Een hotel, zo leek het. Maar dat bleek anders uit te draaien. 

Donald Trump kondigde de persconferentie zélf aan op Twitter. "In Four Seasons, Philadelphia", zo klonk het. Zowat alle journalisten gingen er meteen vanuit dat het persmoment zou plaatsvinden in het viersterrenhotel met die naam in het centrum van de stad. Even later kwam er een verduidelijking. "Four Season's Landscaping!", zo klonk het. Een... tuinaannemer. 

Heel wat Amerikaanse journalisten begrepen er niets van. Een persconferentie bij een tuinaannemer? Voor de zekerheid belden velen toch eens naar het gelijknamige hotel. Maar daar waren ze duidelijk: het persmoment zal niet hier plaatsvinden. Het hotel stuurde zelfs een tweet de wereld in om dat te benadrukken. 

Naar de tuinaannemer, dus, waar inderdaad een microfoon en wat posters van Trump te zien waren. De persconferentie van de advocaten - die er kwam nét op het moment dat Amerikaanse media Joe Biden als president uitriepen - vond uiteindelijk plaats voor de garagepoort. 

Ook NOS-verslaggever Eelco Bosch van Rosenthal was erbij.

Op Twitter wordt er wat smalend gedaan om de plek van de persconferentie. Waarom het persmoment precies daar werd gehouden, is niet duidelijk. Sommigen insinueren dat het team achter Trump het verkeerde Four Seasons heeft geboekt (en dat ze het dus eigenlijk in het gelijknamige hotel wilden doen), maar daar is op dit moment geen bevestiging over. 

Rudy Giuliani, oud-burgemeester van New York en nu advocaat van Trump, benadrukte tijdens het persmoment dat ze de resultaten van de verkiezingen in verschillende staten zullen betwisten en dat er rechtszaken worden aangespannen. 

Meest gelezen