Verrassing voor zwemmer Pieter Timmers bij thuiskomst na laatste toernooi in Boedapest

De buren en familie van Pieter Timmers wilden Pieter verrassen bij zijn thuiskomst na zijn laatste zwemtoernooi. Ze maakten voor en van hem een prachtige streetarttekening. 

Met de tekening van Pieter Timmers wilden ze hulde brengen aan de zwemkampioen. Het geld voor de tekening werd via crowdfunding bijeengebracht. Pieter Timmers was dit weekend dan ook aangenaam verrast en was heel blij met dit eerbetoon. Hij deelde trots de foto op de sociale media. 

Pieter is afkomstig van Paal en begon zijn carrière bij De Beringse Tuimelaars. In 2009 trok hij naar Eindhoven om te trainen met Adri de Laat. Het was de start van een mooie internationale carrière met als hoogtepunt een zilveren medaille op de Olympische Spelen in 2016 in Rio.

Ik heb echt genoten van die vier weken in Boedapest

Pieter Timmers

Onze 32-jarige landgenoot zwom op de International Swimming League in Boedapest zijn laatste wedstrijden uit zijn carrière.  Pieter Timmers wilde dit jaar nog een laatste keer knallen in Tokio, maar het uitstel van de Olympische Spelen bracht zijn pensioenplannen in een stroomversnelling.

Timmers kwam vrijdag in actie op de 100 meter vrije slag, het koningsnummer waarop hij op de Spelen in Rio zilver pakte. Timmers finishte in de Hongaarse hoofdstad als 4e in 47"40.

De olympische medaillewinnaar sloot zijn carrière uiteindelijk af met de 4x100 meter vrije slag, waarin hij nog een laatste keer het beste van zichzelf gaf. In dat aflossingsnummer klokte Timmers af in 46"64, de tweede splitchrono uit zijn carrière. 

 

Dit was een afscheid zonder publiek en familie, maar het team heeft me zo hard aangemoedigd. Dat gaf me kippenvel. 

Pieter Timmers

"Ik heb er echt van genoten", vertelde Pieter Timmers na zijn laatste wedstrijden. "Mijn races waren goed en daar ben ik zeer gelukkig mee."

"Ik was ook niet echt nerveus, maar voor mijn laatste individuele nummer werd ik zenuwachtig door alle aanmoedigingen en reacties van de andere zwemmers. Dit was een afscheid zonder publiek en familie, maar het team heeft me zo hard aangemoedigd. Dat gaf me kippenvel. Het was fijn om met een knaller af te sluiten."

Meest gelezen