Videospeler inladen...

100-tal oude brandweerwagens op enkele dagen tijd van Aalst naar Ravels gebracht: "Ongelofelijk"

Zo goed als de volledige collectie oude brandweerwagens is op een weekend tijd uit het museum in Aalst naar een voormalige legerbasis nabij Ravels verhuisd. Die verhuisoperatie werd mogelijk gemaakt door de spontane hulp van een groot aantal takelbedrijven en vrijwilligers.  Brandweercommandant Luc Faes is onder de indruk van zoveel solidariteit. "Ik heb niet veel uren geslapen, en veel vrijwilligers evenmin, maar het was ongelofelijk."

Het was een indrukwekkend gezicht afgelopen weekend: verscheidene colonnes met oude brandweerwagens, die enthousiast begroet werden door voorbijgangers op de autosnelweg. De brandweerauto's moesten weg uit een museum in Aalst omdat de huur daar te hoog werd. Ze zouden een nieuw onderkomen vinden in enkele oude loodsen op de voormalige militaire basis in Weelde, bij Ravels. Maar omdat de voertuigen, die jaren stil hadden gestaan, niet meer op eigen kracht konden rijden, was er hulp nodig. 

Een 25-tal takelbedrijven hebben het hele weekend non-stop gereden. Hun hulp was ongelofelijk

Luc Faes, brandweercommandant brandweerzone Taxandria

Na een oproep in het programma "Start je Dag" op Radio 2 Antwerpen kwam een golf van solidariteit op gang. Eén takelbedrijf trommelde collega's in heel Vlaanderen op. "We werken vaak met een aantal takelfirma's samen", vertelt brandweercommandant Luc Faes van brandweerzone Taxandria, in het noordoosten van de provincie Antwerpen. "Van zaterdagochtend tot zondagavond hebben een 25-tal takelbedrijven non-stop gereden. Hun hulp was ongelofelijk, dit hadden we ons niet kunnen voorstellen."

Het museum in Aalst is bijna leeg, op een 8-tal voertuigen na. Die zullen de komende tijd ook nog verhuisd worden. Het nieuwe brandweermuseum in Weelde zou tegen de zomer van volgend jaar open gaan. 

Herbekijk hier ook de reportage over de uitzonderlijke verhuisoperatie in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen