Foto: Dogs Behind Bars

20 ton voedsel vertrekt richting Spaanse asielen: "Meeste achtergelaten honden en veel dierenmishandeling"

Een vrachtwagen met zo'n 20 ton voedsel en andere spullen voor honden vertrekt deze ochtend richting Spanje om daar dierenasielen te bevoorraden. De organisatie Dogs Behind Bars uit Putte in de buurt van Mechelen vond een transportbedrijf dat een vrachtwagen met chauffeur gratis ter beschikking stelt. "Zeker in coronatijden is de hulp voor de Spaanse asielen meer dan welkom", zegt Cindy Terrière van Dogs Behind Bars op Radio 2 Antwerpen.

Onlangs kreeg Dogs Behind Bars een grote donatie van een fabrikant van dierenvoeding. Zo'n 20 ton voedsel vertrekt maandagochtend richting Spanje, dankzij de hulp van transportbedrijf Ninatrans uit Leuven. Eerder werd ook al voedsel aangeboden aan Vlaamse asielen. 

Toen we zo'n grote vracht eten kregen, leek het ons zinvol om Spaanse asielen te helpen, zeker in coronatijden

Cindy Terrière, Dogs Behind Bars

De Spaanse asielen kunnen de hulp goed gebruiken. "Spanje is het land waar de meeste achtergelaten honden zijn en waar de meeste dierenmishandeling gebeurt", vertelt Cindy Terrière van Dogs Behind Bars. "Om de 20 kilometer vind je daar een asiel. We werken al vijf jaar samen met Spaase asielen. Dus toen we zo'n grote vracht eten konden krijgen, leek het ons zinvol om de asielen daar te helpen, zeker in coronatijden."

Achteraf in quarantaine

Door de strenge coronamaatregelen mogen er maar twee mensen in de cabine van de vrachtwagen, de chauffeur en Cindy Terrière zelf. "We zijn allebei getest en achteraf moet ik in quarantaine, maar dat neem ik er graag bij", zegt Cindy. 

De vrachtwagen zal halt houden in Madrid, Morón de la Frontera, Malaga en Almonte. Van daaruit zullen het voedsel en de andere spullen afgeleverd worden in meer dan 20 asielen. Elke dag komt een dagboekverslag op de Facebookpagina van Dogs Behind Bars

Foto: Dogs Behind Bars

Meest gelezen