Chiro Oostveld

Chiro Oostveld organiseert online versie van "Schijt je Rijk" om kas te spijzen

De leden van Chiro Oostveld bij Beernem organiseren een online versie van "Schijt je Rijk". Dat is een spel waarbij de locatie van de ontlasting van de koe bepaalt wie de winnaar is. De coronacrisis is voor veel jeugdbewegingen een streep door de rekening. "We willen onze kas spijzen door "Schijt je Rijk" via het internet te organiseren", zegt leider Tiemen Daveloose.

Fuiven, spaghettifestijnen, huis-aan-huisverkopen: het mag allemaal niet meer door de coronacrisis. Heel wat jeugdbewegingen hebben het dus moeilijk om hun kas te spijzen. Chiro Oostveld uit Beernem probeert het daarom op een andere manier op te lossen. "Tijdens een brainstorm kwamen we op het idee om een online versie te organiseren van het bekende spel "Schijt je Rijk", zegt leider Tiemen Daveloose.

"Dat spel is erg simpel. Het enige dat we nodig hebben, is een veld en een koe. Het veld is ingedeeld in 500 hokjes. Op een bepaald moment zetten we de koe in de wei. Dat beest zal daar 5 uur rondlopen en plots zal het zijn behoefte doen in één van de 500 hokjes. De deelnemer die juist gegokt heeft, is de winnaar van het spel. Normaal gezien staat iedereen rond de weide, maar deze keer zullen de deelnemers alles via de computer kunnen volgen."

3 euro per hokje

"Elke deelnemer betaalt 3 euro per hokje", gaat Tiemen voort. "Zo proberen we geld in te zamelen voor onze Chiro. Dat geld is nodig, omdat we graag op buitenlands kamp zouden willen gaan. Onze fuif om de kas te spijzen is door corona in het water gevallen. Daarom hopen we op deze manier aan inkomsten te geraken. Er is natuurlijk ook een prijs aan verbonden. De winnaar krijgt 100 euro."

Meest gelezen