Man die dodelijk ongeval met scholier veroorzaakte in Oostakker in beroep tegen celstraf 

De vrachtwagenchauffeur uit Ninove die twee jaar geleden in Oostakker Nikita Everaert doodreed, gaat in beroep. De man is veroordeeld tot zes maanden cel, waarvan de helft met uitstel. Hij kreeg ook een rijverbod van twaalf maanden en een boete van 2.000 euro maar gaat dus in beroep tegen die beslissing. 

Nikita Everaert (16) was 2 jaar geleden met de fiets op weg naar school toen ze aan een kruispunt aangereden werd door een vrachtwagen. Het ongeval gebeurde op de Antwerpsesteenweg (N70) in Oostakker, bij Gent. Everaert kwam onder een vrachtwagen terecht toen die rechtsaf sloeg.  Het meisje overleefde het ongeval niet. De chauffeur  bood geen hulp na de klap. Uit onderzoek van verkeersdeskundigen bleek achteraf dat de chauffeur Everaert had moeten zien in zijn spiegel. De man sprak die beweringen tegen. Hij gaat nu ook in beroep tegen een eerdere veroordeling voor de feiten.  De ouders van het slachtoffer brachten het nieuws zelf naar buiten en reageren ontgoocheld . 

Wachten op veiliger kruispunt

Net na het dodelijk ongeval kwam er veel kritiek op de lokale en hogere overheden. Het kruispunt op de N70 stond immers al jaren op de lijst van zwarte punten. Er zijn snel kleine aanpassingen aangekondigd om de situatie er voorlopig al wat veiliger te maken voor fietsers en die zijn intussen ook uitgevoerd. Volgend jaar wordt het hele punt grondig aangepakt.

kasto80

Meest gelezen