radio 2

Extra controles op mondmaskerplicht 

De politie van Londerzeel en omgeving gaat extra controleren op de mondmaskerplicht, want bij controles zijn de voorbije dagen enkele tientallen overtredingen vastgesteld.  In Overijse wordt het verplicht dragen van een mondmasker uitgebreid naar de weekends en de vakantieperiodes.

De politiezone K-L-M, dat zijn de gemeenten Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise, gaat extra controleren op de mondmaskerplicht.  Het gaat dan vooral om speelpleinen, horeca- en handelszaken, skateparken en plaatsen waar het dragen van een mondmasker verplicht is.  De voorbije dagen werden 52 overtredingen vastgesteld met een proces-verbaal en een boete als gevolg voor de overtreders. 

Extra controles zijn nodig

"We stellen vast dat er nog heel wat mensen hardleers zijn, niet mee zijn met het verhaal", zegt korpschef Alain Meerts.  "Daarom gaan we, mede op vraag van de burgemeesters, onze controles opdrijven. We gaan op bepaalde dagen, specifiek en gericht controleren op het toepassen van de maatregelen", zegt Meerts nog.

Mondmasker ook verplicht in centrum van Overijse

In Overijse is sinds dit weekend een mondmasker ook verplicht in het centrum van de gemeente, maar ook in het skatepark en de speeltuin.  "Tot nu toe gold die verplichting enkel aan scholen, maar die wordt nu dus uitgebreid omdat het toch wel te druk werd", zegt burgemeester Inge Lenseclaes (OV2002 - N-VA).  "Voor fietsers en joggers is er geen probleem, die kunnen dat perfect zonder mondmasker doen", voegt de burgemeester er nog aan toe. Een mondmasker is verplicht voor iedereen ouder dan 13 jaar; de verplichting geldt van zeven uur 's ochtends tot zeven uur 's avonds.

Meest gelezen