De persconferentie op een ietwat ongewone locatie.
Copyright 2020The Associated Press. All rights reserved

Tuinbedrijf Four Seasons ruikt zaakjes na Trump-persmoment: merchandising met "Make America rake (hark) again!"

Four Seasons (een tuinbedrijf uit Philadelphia, niet de bekende hotelketen) heeft voor het eerst gereageerd na de inderhaast georganiseerde persconferentie van president Trumps advocatenteam op de parking van het bedrijf. Het bedrijf betreurt de "negatieve commentaren". Maar "elk nadeel heb zijn voordeel", zoals voetballegende Johan Cruijff ooit zei. Four Seasons verkoopt plots T-shirts, hoodies en stickers met een vette knipoog.  

Zaterdag fronste de pers de wenkbrauwen. Het team van Donald Trump hield een persconferentie over juridische stappen in de Amerikaanse verkiezingen, maar dat gebeurde niet zoals verwacht in een poepchic sterrenhotel.

Het gebeurde voor een aftandse garagepoort op de parking van een tuinbedrijf, gelegen aan de stadsrand ergens tussen een crematorium en een seksshop. Mogelijk had team-Trump verkeerd geboekt, maar toch de ongebruikelijke locatie behouden.

In een mum van tijd ging Four Seasons Total Landscaping uiteraard viraal op Twitter. "We zijn een familiebedrijf en zijn vereerd dat onze faciliteiten werden gebruikt voor een persmoment", tweet het bedrijf nu zelf. Daarbij wordt benadrukt dat er begrip is voor de "negatieve commentaren", maar dat het bedrijf wel degelijk gelooft in "Amerika en democratie". Four Seasons roept daarbij alle Amerikanen op om in deze tijden lokaal te kopen. 

Over gazons en harken

En als kleine zelfstandige ruikt Four Seasons meteen ook gouden zaakjes. De tweet sluit fijntjes af met de boodschap dat op de website van het tuinbedrijf voortaan ook T-shirts, hoodies en stickers besteld kunnen worden. T-shirts en hoodies met de Amerikaanse vlag erop, "as worn at the press conference".

Over de stickers is dit weekend duidelijk vergaderd. Er prijkt "Make America rake (hark) again" en "Lawn (gazon) & order" op, een vette knipoog naar Trumps illustere slogan "Make America great again" en zijn pleidooi voor "law & order".

Meest gelezen