Kinderboerderij Bokkeslot

Kinderboerderij Bokkeslot in Deerlijk vangt deze week kinderen op: “Voor alle ouders die geen oplossing vinden”

Na een boerderijkamp in de officiële herfstvakantie biedt kinderboerderij Bokkeslot in Deerlijk tijdens de verlengde vakantie noodopvang aan voor kinderen die nergens anders terecht kunnen. 

Vorige week organiseerden ze nog een boerderijkamp. Tijdens de verlengde vakantie bieden ze noodopvang aan. “Elk kind is welkom”, zegt boer Willem Labbeeuw. “We gaan er natuurlijk van uit dat enkel de mensen die opvangproblemen hebben er gebruik van maken. We hebben ons niet speciaal gericht op mensen uit de zorg of zo.”

Er komen 40 kinderen per dag langs met een 15-tal begeleiders. “We houden de groepen klein, dan blijft het veilig. De kinderen zullen de dieren verzorgen en andere klusjes doen op de boerderij. Maar ze mogen uiteraard ook spelletjes spelen”, zegt Labbeeuw.

Lange winterslaap

Het wordt de laatste drukke week op kinderboerderij Bokkeslot. Normaal komen er bijna elke dag kinderen langs. “We zijn heel blij dat er hier veel leven zal zijn deze week, maar het is wel al de laatste van het jaar. Vanaf volgende week mogen de scholen niet meer langskomen bij ons. We hebben elk jaar een winterslaap op de boerderij, maar nu valt die wel heel vroeg”, besluit Labbeeuw.

De kinderopvang is elke dag volzet.

Meest gelezen