Radio 2

Werken aan de Leie in Menen zijn begonnen: "Ik hoop dat onze stad snel zal heropleven"

In Menen zijn de Leiewerken begonnen. De bocht van de Leie wordt er verbreed en er komt een hogere brug over, zodat grotere binnenschepen door Menen kunnen varen. De werken moeten een vlottere verbinding tussen de Seine en de Schelde mogelijk maken, eerder werd de Leie in Kortrijk daarom ook al verbreed.

In Menen zijn zo'n 150 panden onteigend om de Leie te kunnen verbreden. Op dit moment wordt er alleen nog maar asbest verwijderd, maar als de werken helemaal af zullen zijn, zal Menen er anders uitzien. "De Menenaren zullen inspraak hebben in dat nieuwe uitzicht", belooft het stadsbestuur.

Josiane Doms woont in de wijk "De Barakken" en vindt het hoog tijd dat de stad weer opleeft. "Nu vind ik het triestig en onaangenaam", zegt ze. "Dat heeft ook voor een stuk te maken met corona. De meeste winkels en alle horecazaken zijn gesloten. Ik vind dat somber. Ik hoop dat Menen snel zal heropleven. Aan de andere kant vind ik het ook spijtig dat heel wat handelaars onteigend zijn."

Radio 2

Meest gelezen