Radio 2

Noodkreet Natuur en Bos: "Jaag de zeehondjes niet op en wees hoffelijk in de natuur"

De boswachters slaken een noodkreet: het gaat er een beetje te wild aan toe in de natuurgebieden. Dat heeft alles te maken met de strengere coronamaatregelen: we mogen niet op reis, maar wel wandelen en we doen dat met zijn allen. Niet iedereen doet dat even hoffelijk en soms is het gewoon te veel, zoals je kan afleiden uit de rij mensen die kijkt naar zeehondjes op de foto hierboven. 

Evy De Wulf, regiobeheerder Kust en Westhoek van het agentschap Natuur en Bos ziet parkeerterreinen overlopen, ze ziet ook te veel afval, er zijn problemen met honden en er is zelfs al een paard gestorven door de overlast.

In naam van de boswachters doet ze een warme oproep: "Mensen, we zijn blij dat je komt, maar hou je aan de regels. Kom met de fiets als dat kan. Houd uw hond aan de leiband, we hebben vorige week nog maar een paardje gehad dat gestorven is nadat het werd opgejaagd door een hond, dat is heel triest. En als je op het strand rondloopt, en je ziet een zeehond, hou aub voldoende afstand, de beestjes moeten tot rust komen anders overleven ze het niet en dat zou wel heel triest zijn."

Meest gelezen