Noodopvang in Lint tijdens verlengde herfstvakantie: "Alleen voor ouders die echt geen oplossing hebben"

In Lint organiseert de gemeente op 3 verschillende locaties noodopvang nu de herfstvakantie verlengd is. Zo kunnen ouders die in cruciale sectoren werken of geen mogelijkheid hebben tot thuiswerken, toch opvang voorzien voor hun kinderen. "Er was veel vraag naar met de scenario's van de eerste lockdown in het achterhoofd", vertelt Tine Van Gelder van de jeugd- en sportdienst in Lint.

Normaal gezien zouden de scholen vandaag weer opengaan, maar door het coronavirus is de herfstvakantie met een week verlengd. Ouders moeten daardoor extra opvang voorzien voor hun kinderen en vinden soms geen oplossing. In Lint organiseert de gemeente daarom noodopvang op 3 verschillende locaties. 

"Er was veel vraag naar bij de ouders. Zij hadden al scenario's van de eerste lockdown in het achterhoofd", vertelt Tine Van Gelder van de jeugd- en sportdienst van Lint. "Daarom organiseren we deze noodopvang, samen met een sterk team van onze buitenschoolse kinderopvang en met onze fantastische animatoren van de speelpleinwerking. Gelukkig kunnen we op hen rekenen." 

Het is voor ouders die in de cruciale sectoren werken, die niet kunnen thuiswerken of voor maatschappelijk kwetsbare gezinnen

Tine Van Gelder, jeugd- en sportdienst Lint

Noodoplossing

De opvang is specifiek voorzien voor ouders van wie de kinderen nergens anders terecht kunnen. Het is dus een noodoplossing. "Er zijn wel degelijk voorwaarden aan gekoppeld. Het is voor ouders die in de cruciale sectoren werken, voor ouders die niet kunnen thuiswerken en voor de maatschappelijk kwetsbare gezinnen van Lint", zegt Van Gelder. Op basis van die voorwaarden konden ouders zich op voorhand inschrijven.

Deze week zullen ongeveer 40 kinderen van de kleuter- en lagere school gebruik maken van de noodopvang. Als de herfstvakantie nog verlengd zou worden, kan het initiatief eventueel verdergezet worden. "Maar dan moeten we wel eerst bekijken wat er haalbaar is", besluit Van Gelder.

Bekijk ook de journaalreportage over de noodopvang tijdens deze tweede vakantieweek, van onze reporter Tijs Neirynck in Oostende:

Video player inladen...

Meest gelezen