Oostendse burgemeester Tommelein na erg druk weekend aan zee: “Schaf de gratis treintickets tijdelijk af”

Burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open VLD) zegt dat hij aan de minister van Mobiliteit zal vragen om de gratis treintickets van de NMBS tijdelijk op te schorten. Tommelein vond het veel te druk afgelopen weekend aan zee.

Veel wandelaars kwamen afgelopen weekend genieten van het mooie herfstweer. Vooral zaterdag was het erg druk aan zee. In Knokke-Heist, maar zeker ook in Oostende. Daar moesten ze zelfs de Westelijke strekdam afsluiten. Op de zeedijk, tussen het casino en de Drie Gapers, mochten mensen op een bepaald moment maar in 1 richting meer wandelen.

De drukte in zijn stad heeft volgens burgemeester Bart Tommelein veel te maken met de gratis treintickets van de NMBS. Hij wil daar iets aan doen. “Ik ga bij de minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) en ook bij premier Decroo (Open VLD) erop aandringen om de gratis tickets, die op dit moment verspreid worden om de trein te gebruiken, tijdelijk op te schorten. Ik begrijp dat die tickets er zijn. Maar in omstandigheden zoals vandaag, waar geen enkele horecazaak open is en waar de meeste winkels gesloten zijn, heeft dit geen enkele zin.”

Meest gelezen