Restanten oude boerderij van 15e eeuwse abdij ontdekt bij graafwerken in kelder in Leuven

In Leuven heeft een man bij graafwerken in zijn kelder overblijfselen van een oude boerderij gevonden.  Het gaat om restanten van de boerderij van de oude Kartuizerabdij uit de 15e eeuw, achter de Bankstraat. 

Bert Thielemans was graafwerken aan het uitvoeren in zijn kelder toen hij op de resten van een oude boerderij stootte.  "Ik heb de Vlaamse overheid op de hoogte gebracht en er is een archeoloog ter plaatse gekomen", vertelt Bert.  "Blijkbaar zou het gaan om restanten van de boerderij van het Karthuizerklooster", vervolgt Bert. "Ik had een oude muur blootgelegd en dan een waterput. Nadien heeft de archeoloog de vloer nog kunnen blootleggen en is er ook nog een kelder gevonden", vertelt Bert. 

Ik zou het graag behouden, want vind het wel mooi

"Ik mag er nu mee doen wat ik wil", zegt Bert nog. "Wij hebben gekozen om het te behouden en het eventueel later met een glazen passerelle toch nog zichtbaar te houden voor ons, want we vinden het toch wel mooi. Het was een hele verrassing dat we die restanten gevonden hebben", besluit Bert.

Meest gelezen